TEKLİF İSTE

Gökmen Bekar

Dijital Pazarlama

Web Siteniz İle Daha Çok Müşteri Adayı Kazanmak İçin 5 Anahtar Yol

Kolayca uygulayabileceğiniz 5 basit adım ile web siteniz üzerinden daha çok müşteri adayı kazanmaya ne dersiniz? Çok fazla teknik bilgi gerektirmeyen bu adımlar ile fırsatlarınızı ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

Web Siteniz İle Daha Çok Müşteri Adayı Kazanmak İçin 5 Anahtar Yol

Web siteniz ile daha çok müşteri adayı kazanmak için web tasarım, arama motoru optimizasyonu, içerik pazarlama, dönüşüm oranlarını arttırma ve daha birçok dijital pazarlama yöntemlerini kullanmanız gerekir. Eğer bu konularda yetkinliğiniz yoksa ya da bir profesyonelden yardım almıyorsanız bu saydıklarım size çok yabancı gelebilir. Ama yine de web siteniz ile daha çok müşteri adayı kazanmak için kolayca yerine getirebileceğiniz adımlar bulunmaktadır.

Müşteri adayları ve paralelinde satış artışı yaratmadan ticari büyüme gerçekleşemez.

1. İyi Tasarlanmış ve Organize Edilmiş Bir Web Siteye Sahip Olun

Bu kriter diğer beşinin yanında en temel olandır. Çok güzel bir web siteye sahip olabilirsiniz ancak doğru bir şekilde optimize edilmemiş ise potansiyel müşterileriniz sizi bulamayacaktır. Ya da tam tersini düşünebilirsiniz. Yeterli ziyaretçi sayısının olduğu ancak tasarım açısından bir web siteye sahip iseniz bu ziyaretçilerin çoğu fırsata ve dolayısıyla satışa dönüşmeyecektir. Çünkü kurumsal kimliğinizi yansıtmada kullanılabilecek en iyi enstrümanlardan biri olan web siteniz firmanız hakkında kötü bir imaj çizecek ve ciddiye alınmamanıza sebebiyet verecektir. Bir web tasarımcı olmadığınızı söylemiştiniz ancak kurumsal bir web siteniz var değil mi? Bu web siteyi yaptırmış ya da online site oluşturucuları ile kendiniz oluşturmuş olabilirsiniz. Şimdi web sitenizi açın ve web sitenizi ziyaret eden bir ziyaretçi gibi düşünün. Web siteniz aşağıdaki maddelere uyuyor mu?

  • Kullanıcı Dostu Navigasyon Önemlidir

Sitenizi ziyaret edenlerin hangi link ya da butonun nereye gittiğini tahmin etmelerini beklemeyin. Bunları açık ve bulunması kolay yerlere yerleştirin. Önemli sayfalarınızın anasayfadan ulaşılabilir olduğundan emin olun.

  • Görselleri Kullanmaktan Çekinmeyin

Sadece yazının yer aldığı web sayfaları ziyaretçi kaçırır bunu unutmayın. Mümkün olduğunca alakalı görseller kullanmaya çalışın. Ayrıca içeriğinizi daha kolay okunabilir kılmak için boşluk oluşturmayı unutmayın.

  • Web Sitenizin Göze Hoş Geldiğinden Emin Olun

Optimizasyondur, kurgudur önemli diye sadece bu ikisine yüklenmeyin. Web sitenizin göze hoş geldiğinden emin olun. Bu konuda tavsiyem sade ve minimal bir tasarımı seçmeniz.

  • Amacınızı Göz Ardı Etmeyin

Ziyaretçileriniz sitenize geldi, aradıklarını buldu diyelim. Peki sırada ne var? Bu ziyaretçinin bir fırsata dönüşmesi için ne yapması gerekiyor? Bunu da işletmenizin amacına göre belirleyeceksiniz. Satın alması için bir buton, teklif istemesi için bir form ya da amacınıza uygun diğer bir tetikleyici... Bunu belirleyerek anasayfada, ürün ve hizmet sayfalarında bu tetikleyici mutlaka kullanmaya özen gösterin.

  • Mobil Uyumlu Bir Siteye Sahip Olmak Lüks Değil İhtiyaçtır.

Neredeyse her 10 kişiden 9'unun gün içerisinde internete girmek için mobil cihazlarını kullandıklarını düşünürsek web sitenizin mobil uyumlu olmaması size çok şey kaybettirecektir.

2. Efektif Açılış Sayfaları Oluşturun

Açılış sayfaları genel olarak bir ürün ya da hizmetin tanıtıldığı ve ziyaret edenlerin form doldurarak, satın al butonuna tıklayarak ya da abone olarak etkileşimde bulunmasının hedeflendiği sayfalardır. Online reklamlarda sıkça kullanılan bu sayfalar etkin ve doğru şekilde kullanıldıklarında dijital pazarlamada güçlü bir silah haline gelebilirler. (Daha fazla bilgi için Açılış Sayfaları(Landing Page) Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? adlı yazıyı ziyaret etmenizi tavsiye  ederim.) Peki bu sayfalar oluşturulurken nelere dikkat edilmelidir?

  • Ziyaretçilerinizi fırsata dönüştürmeye yardımcı olmayan ya da kafa karıştıran tüm içerikleri açılış sayfalarınızdan yok edin. 
  • Başarı hikayeleri, müşteri yorumları, sertifikalar gibi ziyaretçide güven duygusu oluşturacak içeriklere yer verin.
  • Ürün ve hizmetiniz hakkında bilgi verin ve özellikle de bunun potansiyel müşterilerinize ne gibi yararları olacağından söz edin.
  • Sayfada yer alan butonlara tıklandığında tam olarak ne gibi bir işlemin yapılacağı ya da ziyaretçinin hangi sayfaya yönlendirileceğini açıkça belirtin.

3. Verdiğiniz Sözü Hemen Yerine Getirin

Açılış sayfaları ya da diğer formlar arayıcılığı ile ziyaretçileriniz bilgilerini tarafınıza iletti ya da satın al butonuna tıklayarak satın alma işlemi yaptı diyelim. Peki sırada ne var? Tabiki de verdiğiniz sözleri yerine getirmek. Eğer form doldurduklarında onları bir numune göndereceğiniz sözünü verdiyseniz bunu hemen yapın. İndirim kuponu sözü vermiş de olabilirsiniz. Email pazarlama araçlarını kullanarak bu gönderimleri otomatik bir şekilde yerine getirebilirsiniz. Satın alma işlemi yaptılar ise ürün gönderimini geciktirmeden yapın. Eğer siz işlemlere geçmekte gecikirseniz fırsatları asla amacınıza uygun bir şekilde kullanamaz ve müşteriye dönüştüremezsiniz. Unutmayın sayfanızı ziyaret edenler kendileri için faydalı birşey gördükleri için sizinle kişisel bilgilerini paylaştılar. Bu yüzden onlara bu faydayı en kısa sürede sağlamanız gerekir.

4. Müşteri Yorumlarına ve Referanslara Yer Verin

Hangi yöntemi kullanacak olursanız olun dijital pazarlama stratejinizde güven kazanmaya öncelik verin. Bunun içinde kullanabileceğiniz en basit yöntem varolan müşterilerinizin ürün ya da hizmetleriniz hakkındaki yorumlara ve var ise birlikte çalıştığınız firmalara web sitenizde yer vermek olacaktır. Müşteri yorumlarını yazı şeklinde paylaşabileceğiniz gibi kısa videolar şeklinde de yayınlamanız mümkündür. Video şeklinde yayınlanan yorumlar daha etkilidir çünkü kişilerin kendi ağızlarından fikirlerini duymak potansiyel müşterilerinize daha çok güven aşılayacaktır. Referans firmaları da paylaşırken önemli olduğunu düşündüklerinize ve hizmet verdiğiniz bölgede tanınmış olanlara öncelik verme yolunu tercih edebilirsiniz. 

5. Fırsatları Takip Edin

Eğer yukarıdaki herşeyi doğru yaptığınızı düşünüyorsanız ve potansiyel müşterileriniz sizinle kişisel bilgilerini paylaşıyor ise fırsatlar ayağınıza geldi demektir. Peki bu fırsatlar ile ne yapacaksınız? Tabiki de takip edecek ve müşteriye çevirmek adına pazarlama otomasyonunuzu devreye sokacaksınız. Bunu yapmanın en kolay yolu da bir müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) kullanmaktır. Eğer bir CRM yazılımına sahip değilseniz dijital pazarlamada başarıya ulaşmanız için size bol şanslar. Başlangıç aşamasında bütçe ayıramam diyorsanız internet üzerinde ücretsiz planları olan ve başlangıç seviyesi için yeterliliğe sahip bir çok CRM bulabilirsiniz. CRM yazılımını da edindiğinize göre artık fırsatları sisteminize ekleyebilirsiniz. Bu saatten sonra yapmanız gereken bu fırsatları pazarlama otomasyonu içerisinde değerlendirmeye çalışmak olacaktır. 

Müşteri adayı kazanmanızda etkin rol oynayacak 5 basit adımı bu şekilde sıralayabiliriz. Aklınıza takılanlar olur ise her daim benimle iletişime geçebilirsiniz. Yardımcı olmaktan memnuniyet duyacağımı bilmenizi isterim.

Görüşmek dileğiyle.

Etiketler

Paylaş

En son paylaşımlardan anında haberdar olmak için e-bültene abone ol!

Hazırsan Hemen Başlayalım

Projenize dair önemli detayları ve iletişim bilgilerinizi gönderin,
hemen üzerinde konuşmaya başlayalım.