TEKLİF İSTE

Gökmen Bekar

Hosting/Domain

SSL (Secure Sockets Layer) Nedir? Ne İşe Yarar?

Güvenli giriş katmanı nedir? Çalışma mantığı nedir? Kullanıcı ve website sahibine ne gibi yararlar sağlar? Kişisel bilgilerinizin güvenliği için önemi nedir?

SSL (Secure Sockets Layer) Nedir? Ne İşe Yarar?

Google'ın 2018 yılında sıkça dile getirdiği ve her web sitesinde olmasının zorunlu kılınacağını duyurduğu SSL sertifikası hem web site sahipleri hem de kullanıcılar için büyük önem arz etmektedir. SSL, Secure Socket Layer (Güvenli Giriş Katmanı) 'ın kısaltılmasıdır. Netspace tarafından geliştirilmiş bir güvenlik protokolü olan SSL  sunucu ile istemci arasındaki iletişimin şifrelenmiş şekilde yapılabilmesine imkan vererek kişisel gizliliğinin ve bütünlüğün korunmasını sağlamaktadır. 

SSL Protokolünün Özellikleri

  • Bağlantılar gizli ve güvenlidir.
  • Gelen verinin kodlaması ve şifreyi çözmesi esnasında güvenlik ve gizliliği sağlar.
  • Haberleşen uçların kimlikleri kolayca doğrulanabilir.
  • İletilen dokümanların tarih ve zamanını kaydederek doküman arşivi oluşturulmasını kolaylaştırır.
  • Veriyi gönderenin ve veriyi alanın doğru yerler olduğunu garanti eder.

Nasıl Çalışır

Public Key ve Private Key olarak adlandırılan anahtarların kullanımı üzerine oluşturulmuş bir sistem üzerinde çalışmaktadır. SSL tarafından oluşturulan bu anahtarlardan biri daima sizin elinizde bulunmaktadır. Diğeri ise sizinle veri bağlantısı kuracak kişiye sunulacaktır. Bu sayede çift taraflı bir koruma sağlanmaktadır. SSL türüne göre 40 bit veya 128 bit arasındaki bir değerde şifreleme kullanılmaktadır.

Eticaret siteleri ve topluluk sitelerinde kullanımı oldukça yüksek olan SSL sertifikaları artık bir web sitesinin sahip olması gereken standart donanımlardan biri haline gelmeye başladı. İster web sitesi sahibi isterseniz bir kullanıcı olan SSL sertifikasının kişisel gizlilik ve güvenlik açısından büyük önem taşıdığını unutmayın.

Etiketler

SSL

Paylaş

En son paylaşımlardan anında haberdar olmak için e-bültene abone ol!

Hazırsan Hemen Başlayalım

Projenize dair önemli detayları ve iletişim bilgilerinizi gönderin,
hemen üzerinde konuşmaya başlayalım.