TEKLİF İSTE

Gökmen Bekar

Web Tasarım

Özel Web Tasarım Yaptığını Söyleyen Soytarı Web Tasarım Ajansı

Özel web tasarım ve yazılım kullandığını söyleyip müşterisini mağdur eden web tasarım ajansı ile verdiğim gereksiz mücadele.

Özel Web Tasarım Yaptığını Söyleyen Soytarı Web Tasarım Ajansı

Başlıktan da anlaşılacağı üzere bugün aynı sektörde yer aldığım bir web tasarım ajansı ve hizmetlerinden bahsedeceğim. Aynı şehirde toplantı ofisim olduğu için ismini sıkça duyduğum, yaklaşık olarak 10 kişilik bir ekibe sahip olan bu web tasarım ajansının soytarılığından tarafıma gelen bir talep ile haberdar oldum. Manisa'da hizmet veren bir inşaat firmasının sahibi beyfendi sitesinin hacklendiğini ve bu konuda yardımcı olmamı talep etti. Şöyle ki web sitenin ne zaman hacklendiğinden ne firma sahibinin ne de ajansın haberi yok. Sadece son 7 güne ait yedekler saklandığı için de ortada ne içerik var ne de tasarım. Firma sahibine canını sıkmamasını ve 24 saat içerisinde tüm içeriklerini kurtaracağımı söyledim. Internet Archive Wayback Machine üzerinden Ruby ile yedekleri kurtardım ancak fiyasko bundan sonra başladı.

Kendini özel web tasarım yapıyor olarak tanıtan, içerik yönetim sistemi olarak da kendi yazılımlarını kullandığını söyleyen bu web tasarım ajansının söylediği herşeyin yalan olduğu ortaya çıktı. Wordpress üzerine themeforest'ta ücretli olarak satılan Salient temasını korsan olarak kurarak özel web tasarım yaptıklarını sanıyorlar heralde. Bu hizmet için de firma sahibinden aldıkları ücret tam tamına 2500 TRY + KDV. Şaka gibi.

Firma sahibinin talebi ile alan adı ve diğer verilerin tarafıma ait sunucuya taşınmasına karar verdik ve işlemleri yapabilmek adına bu soytarılar ile iletişime geçmek durumunda kaldım. Kurumsal görünmekte üzerlerine olmayan ve yaptıkları her işten sonra müşterileri ile video çekip düşüncelerini soran bu soytarı ajansı 444'lü telefonlarından aradım. Fiyaskoları ortaya çıktığı için beklenmedik bir şekilde çirkinleşen firma yetkilileri yaptıkları sitenin özel tasarım ve yazılıma sahip olduğu konusunda hiç utanmadan ısrar ettiler. Hiç üstelenemeden kendilerine iyi çalışmalar diledim. Referanslarına baktığımda her web sitenin wordpress üzerine hazır bir tema ile yapıldığını gördüm. 2003 yılından beri bu tarz hizmetler ile 100'lerce firmaya web sitesi yapan bu ajansın ayakta kalmasına hayret ettim. Bir yandan satış-pazarlama departmanlarının başarısına da hayran kaldım.

Buradaki amacım ne wordpressi kullanan ne de wordpress üzerine hazır tema kurulumu yaparak web sitesi üreten ajansları yermek değil. Fiyasko olarak yorumladığım kısım firmanın dürüst olmayan yaklaşımı ve illegal yollar ile ücretli satılan bir temayı temin ederek müşterisini sonunda mağdur etmesi. 

Alan adı, 500 MB'lık disk alanı ve içerik ekleme hizmeti için 2500 TRY ve yıllık 500 TRY bakım ücreti talep eden bu soytarıları kınıyor ve dürüstçe işlerini yapmaya davet ediyorum.

Etiketler

Web Tasarım

Paylaş

En son paylaşımlardan anında haberdar olmak için e-bültene abone ol!

Hazırsan Hemen Başlayalım

Projenize dair önemli detayları ve iletişim bilgilerinizi gönderin,
hemen üzerinde konuşmaya başlayalım.