TEKLİF İSTE

Gökmen Bekar

İşletmenizi Geliştirin

"Google'dan Firma Bilgileriniz Silinecek" Yalanına Kanmayın

Son yıllarda neredeyse her işletme sahibini telefonla arayarak "Google'dan işletme bilgileriniz silinecek" yalanını ortaya atan ve para koparmaya çalışan dolandırıcılara inanmayın.

"Google'dan Firma Bilgileriniz Silinecek" Yalanına Kanmayın

Kendini Google olarak tanımlayan ne olduğu belirsiz bir firmanın(?) bir müşterimi son birkaç gündür sürekli olarak taciz aşamasına getirdiği aramalarından sonra bu yazıyı paylaşmaya karar verdim. Bu aramalarda bir gerçeklik payı var mı? Arayanlar gerçekten Google çalışanı ya da çözüm ortağı mı? Ödeme yapmazsam işletme bilgilerim gerçekten silinir mi? Tüm bu soruların cevabını aşağıda bulabilirsiniz.

Öncelikle silinmek ile bir nevi tehdit edilen veriler işletmenizin Google Benim İşletmem hesabı ve haritadaki bilgilerinizdir. Bu hizmetler tamamen Google'ın işletmelere sunmuş olduğu ücretsiz hizmetlerdir. Hatta Google Benim İşletmem'e giriş yaparak işletmeniz için başlangıç düzeyinde bir web sitesi dahi oluşturabilirsiniz. Google Benim İşletmem üzerinden tüm firma bilgilerinizi, görsellerinizi, ürün ve hizmetlerinizi ücretsiz olarak yayınlama imkanınızda bulunuyor. Ve siz tüm bu süreci yaşarken sizi ödeme almak için hiçbir Google çalışanı ödeme almak için aramayacaktır. Ne hesabınızı ilk olşturduğunuzda ne de ilerleyen yıllarda. Bu hizmetler ücretsizdir. Öncelikle bunu aklınızda tutmanızı rica ediyorum.

Peki arayanlar kim? İşletmemin Google'daki tüm bilgilerini nasıl biliyorlar?

Sizi Google çalışanı ya da çözüm ortağı olarak arayan bu kişiler tamamen sahtekarlar. Google ile en ufak bir bağları dahi yok. Bundan emin olabilirsiniz. Teknik açıdan yeterli bilgiye sahip olmayan işletme sahiplerini korkutarak para koparmaktır tek işleri. Karşılığında ise bir hizmet, yenileme vb. almazsınız. Hatta sizden yer yıl ödeme alabilmek için düzenleme yapacağız yalanıyla Google Benim İşletme giriş bilgilerinizi alarak işletmenizi kendi üzerilerine devrederler. 

Google bilgilerinizi ulaşmak ise işin en kolay tarafı. Amacınızın işletmenizi tanıtmak olduğu için Google'dasınız zaten. Google üzerinde de gizli saklı ne kaldı ki artık. Aradığınız herşeyin cevabı var. Ama bu sahtekarların kullandıkları sistem bambaşka. Çok yakın zaman içerisinde webmaster forumlarından birinde şöyle bir ilan görmüştüm;

"Google Benim İşletmem hesabını yeni oluşturan firmaları gösteren bot yazılımı"

Öyle çok uçuk kaçık birşey gelmesin aklınıza. Gayet basit bir sistem. Sistemin işe yarayan iki özelliği var. İlki verilerin güncel olması.İkincisi ise bu verilerin excel olarak çıktısının alınabilmesi. Otomasyona dönüştürülmüş içe aktar özelliğine sahip bir CRM ile de müşteri temsilcilerinin önüne her zaman yeni avlar düşüyor. Tek yapmaları gereken ise sizi arayıp yalan ile kandırmak ve paranızı almak. 

Bu yüzden "Evet benim bilgilerimi biliyorlar. Bunlar gerçekten Google galiba." gibi düşüncelere kapılmayın asla.

Google İşletme Bilgileri Nasıl Silinir?

Etiketler

Paylaş

En son paylaşımlardan anında haberdar olmak için e-bültene abone ol!

Hazırsan Hemen Başlayalım

Projenize dair önemli detayları ve iletişim bilgilerinizi gönderin,
hemen üzerinde konuşmaya başlayalım.